România activă: CSF Athletico Floreasca
[D]acă ați mai trecut pe aici ar trebui să știți, dacă nu, vă spun eu: Îmi place fotbalul, joc de când eram prea mic să știu de mine și n-o să mă opresc decât dacă mor. Clubul meu actual se numește CSF Athletico Floreasca, are peste 45 de membri activi și este împărțit în două echipe: […]
Clubul meu actual se numește CSF Athletico Floreasca, are peste 45 de membri activi și este împărțit în două echipe: Young Boys (Liga 4, Ilfov) și Old Boys (dubli campioni ai Bucureștiului – jucători care au împlinit vârsta de 40 de ani).
E a 2-a mea familie. Ne antrenăm împreună și jucăm amicale unii contra celorlalți, am cunoscut oameni deosebiți într-un sezon și ceva de când bat mingea cu ei și am jucat împreună cu echipe din București și împrejurimi.
Ne antrenăm de două ori pe săptămână și jucăm meciurile de acasă într-o oază din nordul Bucureștiului, departe de blocuri gri și aglomerație, pe Str. Fabrica de Glucoză, chiar lângă Mall Promenada. Avem rude și prieteni care ne susțin, iar toate astea ajută ca fiecare jucător să vină cu zâmbetul pe buze să facă sport, săptămână de săptămână:
De exemplu:
- jucătorii nu sunt indemnizați, ba din contră, contribuie după posibilități pentru necesare (mingi, echipamente, mentenanța și intreținerea bazei, onorarii arbitri sau combustibil pentru deplasări)
- Dan Florea, unul dintre atacanți, și-a cerut iubita în căsătorie pe teren, asta a ajuns până pe Pro TV, la știri
- s-au jucat meciuri amicale cu echipe din Anglia sau Germania
- Adrian Mutu s-a antrenat cu noi timp de trei săptămâni, înainte să plece în India
- Pagina de Facebook a echipei este actualizată constant și susținută de toți membrii echipei
- după fiecare meci ne petrecem după-amiaza la club, alături de familii și prieteni
- suntem primul club de fotbal din România cu cont de Instagram (s-au organizat și două Instameet-uri – #haiAthletico #CSFAF)
Victoriile se sărbătoresc și înfrângerile se discută aprig, dar niciodată nu se renunță.
Toate astea pornesc din dragostea pentru fotbal pe care o au cei trei fondatori: Răzvan Paraschiv (45 ani, președinte), Răzvan Sultănescu (46 ani, vice-președinte) și Ștefan Dumitrache (48 de ani, antrenor principal). Își investesc banii, timpul și energia într-o jucărie pe care numai cine e pasionat de sport o poate înțelege:
Răzvan ”Papa” Sultănescu (46 ani, vice-președinte):
”În primul rînd e este o echipă. O comunitate unde ne-am întâlnit in jurul unei pasiuni cu toții, dar nu neapărat singura. Am încercat să facem (și sper ca am si reușit) un loc de socializare/educație și disciplină pentru cei mai tineri decât noi, care să fie de folos in viața reală.”
Ștefan ”Giani” Dumitrache (48 ani, antrenor principal):
”CSFAF înseamnă familia mea sportivă, înseamnă prietenii mei dragi și nu în ultimul rând ceea ce pot oferi eu societății, chiar dacă doar unui număr destul de restrâns de oameni.”
Răzvan Paraschiv (45 ani, președinte):
”După ani de zile de jucat fotbal împreună, doi dinamoviști au convins un stelist (pe mine) sa devenim parteneri într-un club de fotbal. Echipa am construit-o inițial pentru propria plăcere de a juca fotbal într-un cadru organizat și de a oferi șansa unor copii (pe atunci) de a demonstra ce pot. Fiecare dintre noi a venit cu ce a putut, iar ceea ce am stabilit de la început încă funcționează. Excepția? Picioarele noastre. :)
Pentru mine, fotbalul este un vis. Dragostea care nu va muri niciodată. Descătușare. Agonie și extaz. Intotdeauna mă voi intreba ce s ar fi întâmplat dacă tata nu ar fi ținut atat de mult să învăț. Aș fi reusit ca fotbalist sau nu? Cu siguranța, dacă aș fi avut maturitatea de acum.”
Așadar, eu unul sper că v-am dat măcar de-un gând spre a deveni fanii unei noi echipe și vă îndemn, din nou, să fiți cât mai activi, din orice punct de vedere. E singura cale de a rămâne tineri, dar mai ales sănătoși.
=================================================================
- Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finanțat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013