Rafa Nadal şi PokerStars -Ce părere avem?
[L]ong story short, Rafa Nadal, un jucător de tenis care rareori caută să închidă punctul, un jucător agresiv în sensul defensiv al cuvântului, un om ambiţios şi simplu, uşor de citit, expresiv, timid, modest, un sportiv exemplar şi-un exemplu de urmat pentru cei tineri, este personajul principal al noii campanii publicitare PokerStars, un site de […]
[L]ong story short, Rafa Nadal, un jucător de tenis care rareori caută să închidă punctul, un jucător agresiv în sensul defensiv al cuvântului, un om ambiţios şi simplu, uşor de citit, expresiv, timid, modest, un sportiv exemplar şi-un exemplu de urmat pentru cei tineri, este personajul principal al noii campanii publicitare PokerStars, un site de poker mondial.
Nu prea inspirată alegere aş zice.
Nici din punctul de vedere al lui Rafa Nadal, care mie personal îmi inspiră înşiruirea de calităţi de mai sus, nu mi se pare o asociere fericită, nici din punctul de vedere PokerStars care vrea să transmită că ce? Dacă Nadal, băiatul cuminte, joacă poker, e ok şi pentru voi să vă faceţi conturi la noi?
Lupul deghizat în oaie.
[A]ş vrea să ştiu şi ce părere are fiecare dintre voi pe acest subiect, dar până atunci priviţi acest clip foarte interesant cu un stunt făcut în cadrul campaniei, cu Rafa Nadal recepţionist la un club de golf din Spania, având ca scop exersarea feţei lui de poker atunci când clienţii în întreabă dacă el e Rafa Nadal.Finalul e excelent.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1jOiHYwN8Tk[/youtube]
Robert
Acum depinde si din ce unghi privesti. Daca as transpune calitatile lui Rafa din tenis, pe care eu personal le traduc in munca multa si perseverenta alaturi de un minim de talent necesar, la masa de poker, s-ar putea sa gasesc in el si calitatile necesare unui jucator care respecta o strategie pe termen lung, a unui jucator care isi urmareste planul cu sfintenie, a unui jucator care studiaza foarte bine adversarii si care profita de slabiciunile lui.
Un astfel de jucator cred ca ar putea face treaba buna din poker (cu conditia sa nu vezi pokerul un joc de noroc si atat).
Din perspectiva asta, mie mi se pare o asociere ok.
Toma
E o perspectivă, într-adevăr, dar cine îl apreciază pe Rafa ca jucător, o face pentru onestitate, pentru muncă, pentru simplitudine. Rareori caută să blufeze, să dea o scurtă. E cam ca o nucă în perete imaginea cu el şi cărţile de joc, nu crezi?
Robert
Nu am zis ca e cea mai buna alegere. Am incercat sa gasesc o perspectiva in care s-ar potrivi conexiunea Rafa + masa de poker.
Pana la urma el este un castigator intr-un sport de unu la unu, un sport in care toate actiunile lui sunt o urmare a propriilor decizii din teren. Pe tot parcursului unui meci de tenis iti studiezi adversarul si vezi care-i sunt punctele slabe.
Sa stii ca e asemanator si la masa de poker. Nu ai doar niste carti in mana pe care le joci si atat. Iei niste decizii in functie de pozitie, istoricul jucatorilor ..etc.. si esti atent tot timpul la ce fac ceilalti.
Sunt foarte putini jucatori mari de poker care joaca la risc, Ei calculeaza sanse, observa adversarul etc.
Asa ca as putea sa il vad pe Rafa cu niste carti de joc in mana.
Hai sa iti dai un exemplu: un jucator de poker din Romania are castiguri cu 6 zerouri in dolari si este un fost olimpic national la matematica, stiinta care presupune reguli multe, organizare, munca si mai multa, concentrare, rabdare.
Ai vedea vreun matematician care sa incerce sa blufeze?
Toma
You’ve made your point.