Manualul de educație fizică și sport nu e o idee bună? Ești prost
Doamne, cât de prost ești. Ești atât de prost încât te și văd umblând iarna pe stradă cu gura deschisă și apoi postând pe Facebook că ai răcit.
Stai că mai am. Ești prost cu spume, genul ăla de om care se uită la fotbal și îl înjură pe jucătorul din echipa favorită pentru că greșește o pasă.
Tu le știi deja pe toate, n-ai nevoie de o carte să te învețe despre sport.
Pff, ce carte?! Ce manual?! Oricum nimeni nu citește cărți. N-am putea să dăm like la o pagină de Facebook și să ne mai apară din când în când ceva despre sport prin timeline când scrollăm ca niște retardați? Ar fi toată informația de care avem nevoie.
Ești atât de prost încât joci badminton prin parc în blugi, pentru că tu n-ai de unde să știi cum arată un echipament corect de sport.
Ești atât de prost încât mergi în sandale pe bicicletă.
Nu există cantitate suficientă de prostie să te descrie pe tine, deșteptul pământului care nu înțelege diferența dintre inspirație, expirație, transpirație și respirație. Care-i care? Spune repede.
Degeaba îmi spui. Tot prost ești.
În ce an a luat Nadia Comăneci 10 la bârnă? Habar n-ai, prostul dracului ce ești, că ție nu-ți trebuie manual de educație fizică și sport.
Ție îți trebuie caterincă, școala vieții, vloggeri care ling cactuși. Tu faci sport ca să postezi pe Facebook că ai făcut sport.
O să treacă anii și o să stai pe canapeaua din sufrageria apartamentului tău cu două camere luat pe credit de 30 de ani, lângă o soție ȘI MAI GRASĂ ca tine, o să visezi cum copiii tăi ajung campioni mondiali la o disciplină sportivă în timp ce le pui în pachetul cu mâncare pentru școală margarină cu parizer, prostule, pentru că toată lumea știe ce simplă e alimentația unui sportiv.
Înainte să-ți dai cu părerea despre sport, ia încearcă tu să-ți măsori procentajul de țesut adipos. Păi știi? Nu știi, prostule, că asta scrie în cărți, iar ție cărțile și manualele nu ți se par o idee bună.
Regim alimentar, pentru tine, înseamnă să nu mănânci mici trei zile, iar performanțele sportive le faci pe Play Station.
O să se întoarcă copilul tău acasă după un meci pierdut la sportul pe care-l iubește, iar tu o să-i explici din vasta ta experiență de ascultat Ilie Dumitrescu pe Digi Sport ce trebuia să facă săracul copil ca să câștige. De ce mai există psihologie sportivă?
Știi pe cineva care nu știe să înoate? Aruncă-l în gârlă unde-i apa mai adâncă. Așa învață. Așa te-a învățat și pe tine taică-tu și a funcționat.
Ești prost.
MARIUS BUZUC
excelent scris.
Sergiu
In 2017 am aflat de ce Romania nu mai face performanta, de ce copiii sunt tot mai grasi si mai lenesi, nu aveam manual de sport, nu stiam de unde sa-l apucam si cum sa-l incepem. Bine ca le-a venit ideea asta geniala si au rezolvat cazul. Sa vedeti de acum sport in scolile din Romania, sport-ilor(autocorectul) care suntem.
Sergiu
O sa las asta aici, daca mi se permite
http://www.turnulsfatului.ro/2017/07/31/interviu-singura-romanca-la-mondialele-de-sarituri-sibianca-anca-serb/
angela
cred ca copiii au nevoie de miscare organizata si adaptata conform varstei si bazei materiale existente la nivelul fiecarei scoli .Nu conteaza manualele pe care le studiaza la nivelul unei discipline atat de practice cum e sportul !
Diana Mihaltan
Daca facem prosti pe toti cei care nu au aceeasi parere cu noi nu demonstram altceva decat prostie. Articolul este mai mult decat instigator si jognitor la adresa celor care au alta parere. Intr-o tara in are 42% din populatie e analfabeta functional…si in care nu avem manuale pentru materii precum matematica..romana sau orice alta disciplina care necesita manual pentru studiu…noi ne gandim sa facem manuale pentru efucatie fizica, care din pacate oricum nu se face in scoli( scutirile sunt la ordinea zilei). E mult mai usor sa facem prosti pe altii cand alte argumente nu avem in a ne sustine afirmatiile….
Eu
De ce oare nimeni nu a facut scandal cand au aparut manualelele de religie la clasa I, cand elevii deabia incep sa buchiseasca literele?? Avem scutiti de educatie fizica foarte multi copiii!!!! Cred ca parintilor nu le-ar strica sa-si arunce ochii prin manuale. Doar suntem poporul care ne pricepem al dracului la sport, masini si femei!!!1 Exemplu cel mai bun – toti comenteaza tenisul si o fac pe Simona Halep in fel si chip!!!! Persoane care pana atunci spuneau la racheta – paleta si o foloseau la batutul covoarelor, nu stiau nici cum se tine scorul, nu au vazut un teren de tenis pana atunci, etc.. Deja s-a declansat o isterie media pe acest subiect!!!
Andreea Dobre
Sunt profesor de educație fizică și cu atâtea păreri pro și contra, de care probabil ești sătul, eu nu pot decât să te felicit că ai redat atât de bine cât de important ar fi un astfel de manual, mai ales acum, în „era scutirilor și a comodității”. 👏🏻
Cătălin Grozavu
Teoria e domeniul profesorului, antrenorului. De asta sunt toți, sau 99,9% foști sportivi, de asta au făcut o facultate de sport sau o școală de antrenori. Nu văd cum un copil, la ora de sport, scoate un manual din geantă și incepe să studieze. Ce anume? Sportul??? Sportul se face, transpirația și febra musculară îl definește. Restul e….can-can!!!!!
Nico
Ok, acum spune ce vrei sa spui, dar fără sa mai ai rețineri!