Dreamhack Bucureşti mi-a depăşit aşteptările
[P]rimul eveniment mare de gaming la care am participat a fost Dreamhack Bucureşti. Am văzut de-a lungul anilor conceptul prin alte ţări şi mereu am suspinat că-n România nu se face. Am mers spre Turbohalle duminică puţin sceptic, gândindu-mă că o treabă românească nu se poate ridica la acelaşi nivel cu alte ţări unde sponsorii […]
[P]rimul eveniment mare de gaming la care am participat a fost Dreamhack Bucureşti. Am văzut de-a lungul anilor conceptul prin alte ţări şi mereu am suspinat că-n România nu se face.
Am mers spre Turbohalle duminică puţin sceptic, gândindu-mă că o treabă românească nu se poate ridica la acelaşi nivel cu alte ţări unde sponsorii bagă bani buni în comunităţile de gaming.
Nici vorbă. A fost o organizare excelentă la Dreamhack Bucureşti şi felicit Romtelecom şi Cosmote pentru decizia de a se implică la categoria sponsorilor. Cât de mult a reuşit Romtelecom să se reinventeze în ultimii ani!
Deşi main event-ul era concursul de Starcraft 2 pe care-l urmăreau 700 de oameni din sală, probabil la fel de pasionaţi ca şi concurenţii, eu am tras o fugă şi-n sala alăturată, acolo unde se juca Counter-Strike 1.6.
Mi-am amintit de perioada în mă prindea dimineaţa în sălile de calculatoare jucând Aztec sau Dust, făcând rush-uri cu Colt-ul. Nu cred că este coleg de generaţie cu mine care să nu fi auzit de Counter-Strike. Frumoase vremuri. Diferenţa e că băieţii ăştia jucau pe bani, din ce-am înţeles, valoarea premiilor era undeva la 10.000 de euro.
[M]-am întors apoi la Starcraft 2, joc la care credeam că mă descurc ok-ish. S-a mai spulberat un mit. Profesioniştii erau băieţii aia de pe panel-ul de concurs, băieţi care, între meciuri, mergeau în zona de masaj unde îi aşteptau fizioterapeuţi pregătiţi să le maseze mâinile şi umerii după meciurile grele.
E o întreagă industrie şi aici, se alocă bugete mari pe zona de gaming profesionist în vest şi în SUA, din nou ajung la concluzia că m-am născut la locul nepotrivit.
Puţine stand-uri de prezentare din partea brand-urilor din nişa de gaming. Nu înţeleg de ce. La Dreamhack Bucureşti au participat doar ASUS, Kingston şi Nvidia.
La Nvidia am văzut doar sampling, în timp ce la Kingston a venit un campion de NFS Shift care s-a întrecut cu participanţii, s-a făcut ceva overcloaking (adică o şmecherie prin care se măreşte viteza sistemului de operare supraîncălzind plăcuţele de memorie, în fine, ceva foarte complicat, un fel de exorcizare IT).
[M]i-a plăcut mult stand-ul ASUS, cel mai interesant dintre cele trei. Sampling, câteva domnişoare care împărţeau flyere, o tombolă, totul amenajat pentru gaming şi pentru promovarea colecţie ROG de la ASUS (Republic of Gamers). Erau acolo şi ASUS G55 (link emag.ro) şi ASUS G75
(link emag.ro), două notebook-uri foarte puternice pentru pasionaţii de gaming. Despre G55 v-am povestit aici.
Cam aşa arată un desktop setat pentru racing la stand-ul Kingston.
Fotografiile sunt luate de la nwradu, iar restul galeriei este pe blogul său. Mergeţi, că mai sunt fotografii cu femei.
Andrei
cum sa nu te joci ca nebunu cu un asa desktop pentru racing ? cred ca nu m-as mai ridica decat sa ma pun in pat sa dorm : ))