Despre discriminare
[O] știre nouă pe digi24 zice că, în Londra, au apărut semne pe stălpii străzilor cu mesajul ”ofițeri în civil acționează sub acoperire în această zonă”. În română. Doar în limba română. Mi-a luat un pic (gen, 0,2 secunde) să indentific unde-i problema la știrea asta, dar într-un final, când am făcut-o, m-a pufnit un râs amar, […]
În română. Doar în limba română.
Mi-a luat un pic (gen, 0,2 secunde) să indentific unde-i problema la știrea asta, dar într-un final, când am făcut-o, m-a pufnit un râs amar, din mai multe motive, pe etape:
1. E discriminare*. Trec turiști și localnici de toate felurile pe-acolo și se uită la semnele alea și se întreabă ”vai, john, dar așa de mulți români fură?!”
2. În loc să observ că avem o problemă cu faptul că mulți români fură, am observat că-i discriminare.
3. Nici după ce am observat că e discriminare n-am ajuns la problema aia reală, ci mi-am zis că ”nu numai românii fură”, ca și cum asta ar fi vreun fel de consolare.
4. După ce mi-am dat seama că n-are importanță că mai sunt și alți hoți, m-am enervat pe englezi, bețivii dracului, că ne discriminează.
5. Apoi m-am gândit că, totuși, englezii sunt oameni întregi la minte, joacă fotbal bine și demult, deci n-ar face asta ca să ne discrimineze, așa că, poate că, în acea zonă din Londra, chiar sunt hoți majoritar dintre ai noștri.
6. Apoi m-am întristat știind că e probabil și posibil să fie adevărat și mi-a fost puțin rușine cu asta.
7. Într-un final, am încercat să îmi dau seama care ar fi soluția care să-i facă pe oameni să fure mai puțin și-am realizat că trăim într-o țară săracă și cam lipsită de educație.
Uite un exercițiu de logică de clasa a 7-a.
*discriminare – politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente neîntemeiate