Cum am învăţat să schiez
[T]rebuie să recunosc că nu sunt cel mai ambițios om. Mi-e greu spre imposibil să învăț ceva de unul singur, fără un context care să mă împingă de la spate. Poate că nici astăzi n-aș fi știut a schia dacă nu era cursul practic din anul I al UNEFS-ului. Poate n-o să vă vină să […]
Poate n-o să vă vină să credeți, dar totul s-a întâmplat într-o iarnă. Altfel n-ar fi fost zăpadă.
Iar programul, unul nu la îndemâna oricui, era în felul următor:
- 08:00 – mic dejun
- 09:00 – 12:30 – cursuri de schi
- 13:00 – prânz
- 13:30 – 15:00 – odihnă
- 15:00 – 18:30 – cursuri de schi
- 19:00 – cină
Despre ora de culcare nu vă povestesc. Credeți-mă, după atâtea ore de cărat clăpari și schiuri pe pârtii fără instalație, nu ne prindea ora de Champions League cu ochii deschiși.
Asta s-a repetat timp de opt zile, alături de peste alți 100 de studenți. Privirea plină de eșec din fotografia de mai jos spune totul.
[N]u cred c-aș fi reușit altfel, dacă nu în acel cadru organizat al grupei mele, cu 16 studenți prieteni buni și un profesor, Nicu Angelescu, un pedagog deosebit care mi-a rămas aproape de suflet și astăzi.Îmi amintesc prima zi, primele zeci de minute încălțat cu o pereche de Rossignol roșii, mai vechi ca mine. Îmi amintesc prima încercare de pas patinat. Mi se părea imposibil.
În a doua zi frustrarea creștea, iar febra musculară abia apăruse și părea să nu dispară prea curând.
În a treia zi, aveam fundul vânăt, iar zona gambelor în care clăparii făceau contact cu picioarele îmi era julită.
În ziua a patra deja intervenise rutina. Îmi perfecționasem stilul încât reușeam să mă ridic de jos, după o căzătură, în cinci feluri diferite.
În ziua cinci, bătăturile de la picioare nu mai erau o noutate și consumasem deja o cutie de plasturi cu rivanol.
În ziua a șaptea am reușit să fug de sub ochii lui Nick pe una dintre pârtiile pe care el ne spusese, încă de la bun început, că nu avem voie să ne dăm. Era abruptă și nemarcată. Avea pietre și gheață, iar pericolul era prea mare pentru niște începători.
A fost prima coborâre la care am simțit că sunt schior, prima coborâre la care am simțit că tot efortul acelor zile a meritat. Sentimentul unor cristiane legate și sunetul schiurilor în viraje te face să uiți de legile fizicii și să te simți liber.
Nick nu s-a supărat foarte tare, fiind oarecum surprins că niciunul dintre noi n-a căzut până la bază, dar ne-a atenționat că ne-am asumat un risc mult prea mare.
A venit ziua de examen, o meritată notă de 8, un sentiment de satisfacție nemărginit și o amintire despre care o să vorbesc cu plăcere pentru mulți ani de acum înainte și eu și toți colegii și prietenii mei din grupa 16.
Rexona organizează un concurs între pasionații de sporturi de iarnă (în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie) și vă invită în aplicația special creeată unde puteți câștiga prin tragele la sorți 5 vouchere de cumpărături de 1000 de lei de pe www.sportguru.ro + 5 seturi cadou Rexona Men sau Rexona Women (la alegere) sau 15 seturi cadou Rexona Men sau Rexona Women.
Vă logați cu Facebook și răspundeți corect la întrebări care vă aduc puncte. Când ați strâns 12 puncte, ați intrat în tragerea la sorți.
Voucherele le puteți folosi pentru a vă cumpăra echipament de iarnă. (sfaturi despre acest subiect aici)