Am fost la Zilele Porţilor Deschise la McDonald`s
McDonald`s și-a dat seama de multă vreme că singura șansă pe care are că să nu stârnească discuții cu iz de conspirații e să facă totul cât se poate de transparent. Tabelul caloric e la vedere pentru toate produsele, iar regulamentul intern e foarte meticulos. [F]ratele meu este medic veterinar specializat pe siguranța alimentelor […]
McDonald`s și-a dat seama de multă vreme că singura șansă pe care are că să nu stârnească discuții cu iz de conspirații e să facă totul cât se poate de transparent. Tabelul caloric e la vedere pentru toate produsele, iar regulamentul intern e foarte meticulos.
[F]ratele meu este medic veterinar specializat pe siguranța alimentelor și a lucrat la Direcția Sanitar-Veterinară. Știu că poți fi găsit cu mâța-n sac oricând. Indiferent de cât de bine te-ai pregăti și alinia la standarde, sunt foarte mici șanse să scapi fără câteva nereguli observate.
Cum McDonald`s e mereu în vizorul publicului, controalele sunt foarte dese, așa că nu prea-și permit greșeli oamenii ăștia.
„Consumatorii sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă în bucătăria McDonald`s. Pornind de la această dorinţă, am gândit o campanie prin intermediul căreia aceştia au ocazia de a urmări, pas cu pas, toate etapele de verificare şi pregătire a produselor McDonald’s”, declară Daniel Boaje, Director General McDonald`s România.
Eu am vizitat restaurantul McDonald`s chiar în primul val, luni dimineața, alături de presă, de Daniel Boaje (directorul general McDonald’s România) și de Alin Popescu, experimentatul medic al echipei naționale de rugby a României, cel ce colaborează de ceva vreme cu McDonald`s într-un proiect de educare pentru sănătate a clienților.
[S]unt atât de multe checkpoint-uri în procedurile angajaților McDonald`s încât devenea frustrant pentru mine, ca vizitator, la un moment dat. Mă gândesc că-ți trebuie multă disciplină pentru a lucra acolo și cred că orice greșeală are urmări grave. Spălat pe mâini la fiecare 30 de minute, curățat grătarul după fiecare serie de bucăți de carne, schimbat uleiul la fiecare două zile, aruncat cartofii rămăși după fiecare 7 minute. Până și cutiile de carton pentru produse sunt ținute într-un cadru steric, un depozit încuiat unde nu se intră decât foarte rar pentru suplimentarea stocului. De ținută impecabilă și customer service nici nu mai discutăm.A fost ciudat să fiu de partea cealaltă a tejghelei, să văd toată situația din alt unghi. Am belit ochii peste tot, am văzut cum sunt ținute sosurile în sertărașe și fiecare își știe locul, de unde vine gheața din pahare, cum ajunge plăcinta în raft și cum arată hamsterii care număra cartofii care ajung în porțiile noastre.
Totul foarte curat, evident, eu oricum nu aveam niciun dubiu și nimic de obiectat. Cum spunea și Alin Popescu, medicul FRR: și copiii mei mănâncă aici, important e ca toată lumea să înțeleagă că trebuie să facă sport și atunci totul va fi în regulă.
Să mergeți și voi la Zilele Porților Deschise la McDonald`s, campania e în desfășurare în toate restaurantele (mai puțin cele din mall-uri) până la sfârșitul anului.
Pentru a participa la turului bucătăriei McDonald`s, consumatorii se pot înscrie prin intermediul paginii de Facebook McDonald`s – www.facebook.com/McDonalds.ro sau pot solicita o programare direct în restaurante. Vizitele în bucătăria McDonald’s se vor desfăşura atât în restaurantele din Bucureşti, cât şi în cele din restul ţării, în anumite intervale orare.
Totodată, ca parte a acestui efort continuu de a comunica transparent, compania lansează broşura „Calitatea la McDonald`s”, care oferă consumatorilor informaţii despre provenienţa ingredientelor, precum şi detaliile nutriţionale de care au nevoie pentru a face în orice moment o alegere echilibrată. Toate ingredientele sunt livrate de un grup de furnizori selectaţi cu mare atenţie pentru a îndeplini standarde înalte de calitate alimentară, de responsabilitate socială, precum şi standarde de protecţie a mediului şi a animalelor.
SorinJ
Chiar nu mi-aș face griji de păstrarea curățeniei în bucătăriile McDonalds.
Doar aici am ceva rezervări: „Toate ingredientele sunt livrate de un grup de furnizori selectaţi cu mare atenţie pentru a îndeplini standarde înalte de calitate alimentară, de responsabilitate socială, precum şi standarde de protecţie a mediului şi a animalelor”.
Ar fi interesant să publice și lista acestor furnizori. Așa, pentru transparență.
Teodor
„Carnea de pui folosită în sandvişurile Chicken Grill şi McChicken este furnizată de OSI GROUP LLC. […]
Carnea de cod utilizată pentru Filet-O-Fish-ul românesc provine de la furnizorul danez A. ESPERSEN A/S. […]
Furnizorii care aduc carnea de porc în restaurantele româneşti ale cunoscutului lanţ McDonald’s sunt OSI GERMANIA şi ANGST ROMÂNIA. […]
Salatele şi legumele din meniul McDonald’s provin de la EISBERG ROMÂNIA, sunt pregătite în restaurant, zi de zi, şi sunt servite în maxim 6 ore. Dacă ouăle utilizate de McDonald’s vin din Ungaria, iar laptele din Austria, chiflele folosite pentru cele mai multe sandvişuri sunt româneşti, produse de furnizorul TITAN.”
Sursa: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/secretele-din-bucataria-mcdonalds-173766.html
Teodor
Tot din articolul aparut in Capital:
„Partenerii locali McDonald’s România sunt HAVI LOGISTICS, cu centre de distribuţie în Bucureşti, Chitila şi în Deva, COCA-COLA ROMÂNIA, TITAN, unicul furnizor pentru chiflele utilizate în sandvişuri, ANGST, HOCHLAND, un important furnizor de brânzeturi pentru lanţul de restaurante de la noi şi compania EISBERG, principalul furnizor de salată şi legume pentru McDonald’s România.”
SorinJ
Mulțam fain!
Ramona
Sincer sa fiu, nu mananc de 3 ori pe an la Mc Donals, pentru ca nu e orasul meu.
Nu mananc cred ca nici o data pe luna un sandwitch de la fast food, cu toate astea cand mananc , mananc vro 2-3 insa nu am burta sau altceva.
Tine foarte mult si de metabolismul fiecaruia.
In schimb mananc prajeli destul de des si trebuie sa recunosc ca daca as avea reteta cartofilor de la Mc Donalds cred ca as manca cartofi prajiti la greu vro 2 saptamani poate o luna , insa ma indoiesc ca m-as ingrasa, deci cam aiurea cu aceste faze ca vai fast food ul e criminal…
Sa fim seriosi, ce mai natural in zilele de astazi?