5000 de adolescenţi din România fac mişcare pentru o cupă sportivă
[C]ifrele nu mint: 548 de echipe din 397 de licee din România s-au înscris în ediția 2013 de Cupa Coca-Cola la fotbal. Asta înseamnă undeva la 5000 de adolescenți. Un număr uriaș care nu poate decât să atragă laude. Sportul școlar este baza sănătății, baza unui stil de viață echilibrat și sănătos. Dacă din acești […]
[C]ifrele nu mint: 548 de echipe din 397 de licee din România s-au înscris în ediția 2013 de Cupa Coca-Cola la fotbal. Asta înseamnă undeva la 5000 de adolescenți.
Un număr uriaș care nu poate decât să atragă laude. Sportul școlar este baza sănătății, baza unui stil de viață echilibrat și sănătos. Dacă din acești 5000 1% ajung sportivi de performanță este suficient.
În statistici, 397 de licee înseamnă cam 30% din total. În București, 70% dintre licee au cel puțin o echipă la start. Cifre îmbucurătoare pe care le-a lăudat inclusiv Mircea Sandu, astăzi, la conferința de presă care a lansat Cupa Coca-Cola, ediția 2013.
”În pauza dintre ore eu nu făceam altceva decât să bat mingea” a spus. Îi dau dreptate. De multe ori chiar trebuia să ne întrecem cu alte clase pentru a prinde cel puțin o poartă liberă pe terenul de sport al liceului.
”Peste tot în lume se întâmplă astfel de evenimente sponsorizate de mediul privat. Statul trebuie să fie atent în privința învestițiilor pe care le face în bazele sportive și să se lase companiile din mediu privat să se alăture eforturilor.”
Federația Română de Fotbal pune la dispoziție echipei câștigătoare de la Cupa Coca-Cola un cantonament la Mogoșoaia, la baza de pregătire a echipei naționale. Vodafone oferă premii în tablete și smartphone-uri, iar Intersport este sponsorului din teren.
Acest turneu nu face altceva decât să consolideze poziția Coca-Cola în susținerea evenimentelor sportive (Campionatele Europene și Mondiale, Jocurile Olimpice) și a stilului de viață activ și echilibrat, a spus tot astăzi la conferință Nicoleta Eftimiu, Sparkling Soft Drinks Senior Activation Marketing Manager la Coca-Cola (da, chiar există poziția asta).
Eu o să fiu prezent și-n continuare la meciuri și o să revin cu povești de lângă echipele participante. Închei cu același regret, că nu s-a organizat așa ceva pe vremea când eu eram în liceu.
Stefan
„Sportul școlar este baza sănătății, baza unui stil de viață echilibrat și sănătos.” – Pacat ca Coca-Cola nu e :)
Toma
Cu moderație orice este permis. Am făcut sport ani la rând și-n paralel am băut Cola și n-am avut nicio problemă. Stilul de viață sănătos pleacă de la propria persoană, nu trebuie căutate scuze în exterior. De la tine mă așteptam la mai mult decât comentariul ăsta gratuit, Ștefan, mai ales că ești din domeniu.
Stefan
Toma, TOCMAI pentru ca sunt din domeniu, ma simt dator sa arat si cealalta fata a monedei.
„Conclusions: All lines of evidence consistently support the conclusion that the consumption of sweetened beverages has contributed to the obesity epidemic. It is estimated that sweetened beverages account for at least one-fifth of the weight gained between 1977 and 2007 in the US population. Actions that are successful in reducing sweetened beverage consumption are likely to have a measurable impact on obesity.”
Sursa: http://www.foodpolitics.com/wp-content/uploads/Woodward-Impact-of-SSBs.PubHlthNutr-2011.pdf
Acum, nu sunt nici eu „mai catolic decat Papa”. Si eu mai beau astfel de bauturi din cand in cand, si nu zic ca dupa prima sticla te imbolnavesti. Dar sub cuvantul „moderatie” poti sa pui practic orice, nu se trage nicaieri o limita clara.
Sunt lucruri pe care oamenii nu le stiu (sau se prefac ca nu le stiu), si cineva, din cand in cand, trebuie sa le reaminteasca.
Toma
Tu promovează sportul și atunci e ok. După principiul ce face rău, nimic n-ar mai fi benefic. Dacă faci sport nu te îmbolnăvești de la nimic.