La inițiativa lui Cetin, citiți:

Stă elegantă ca și cum eternitatea e acum. Fire de iarbă în jur, soarele înșelător îi completează strălucirea. Nu se mișcă, nimeni nu poate ajunge la ea înaintea mea. Își înțelege menirea și o acceptă. Știe ce urmează. Știe că mă apropii.

Nu-mi ajunge aerul din jur. Nicio respirație, indiferent cât de profundă și adâncă nu mă potolește. Mi-e blocat corpul, iar cu privirea străpung făptura sferică de pe pata cea albă.

Resping zarva din jur așa cum oglinda transmite duplicitatea fără să păstreze nimic. Nu aud, deși am orice numai liniște nu.

Fac un pas și realizez că gravitația mi-e infidelă, dar deja e prea târziu să mă opresc. Vine al doilea. Vine, inevitabil al treilea. Trag aer în piept și-l țin acolo ca și cum ar fi ultima gură de oxigen dinaintea saltului în groapa marianelor.

Swing, lovitură puternică, iarba sare în toate direcțiile și mingea pleacă glonț spre stânga portarului. Totul stă în loc mai puțin ea în drumul ei spre sfârșit.

Bară.

otrava day

 

Și alții – OviEftimieAuraşErevanJoeMariciuRomâni GândiţiHoinaruZoso,The FuaMarius SescuQuestioareRăzvan BaciuMoldovenescDaniel UrdaMimanuFata din PortDragoş Mone.