Am învățat să schiez într-o tabără intensivă de 10 zile, în munții Parâng. A fost una dintre cele mai puternice experiențe legate de sport, o lecție importantă despre progres prin exercițiu, antrenament și insistență.

Profesorul meu de la UNEFS care a coordonat întreaga acțiune și care an de an duce întreg colectivul de studenți să învețe să schieze spune că înotul și schiatul ar trebui să se afle pe lista de know-how a oricui. Pe bună dreptate.

Satisfacția e uriașă. Dacă la început pare doar un moft, o activitate pretențioasă de care ne putem lipsi, după prima experiență pe schiuri, sentimentul devine indispensabil.

După multe pregătiri și calcule, am pus pe picioare, împreună cu domnul Brylynski, zis și Croco, prima tabără de schi rezervată bloggerilor. 22-27 ianuarie, Păltiniș, Sibiu, în complexul partenerilor noștri de nădejde, Arena Platoș.

Scopul: Oricine poate să învețe un sport nou, atât timp cât contextul este favorabil. Am demonstrat asta deja învățând 10 bloggeri să înoate acum ceva vreme. Sper, ca la sfârșitul acestei acțiuni, unii dintre voi să-și ia inima în dinți și să meargă la cursuri de schi.

Pentru o săptămână, un grup de 10 persoane străine într-ale schiului vor urma un program intensiv de antrenament ce-și propune să-i familiarizeze cu acest frumos sport de iarnă. Foarte curajoși, au acceptat propunerea mea fără să ezite:

 1. Cristian Manafu
 2. Alexandru Tunaru
 3. Adrian Ciubotaru
 4. Andrei Dobra
 5. Elena Cîrîc
 6. Oltea Zambori
 7. Răzvan Baciu
 8. Andrei Zdetovețchi 
 9. loc liber Staropramen
 10. loc liber Staropramen
 11. Toma Nicolau – (organizator)
 12. Bogdan Brylynski (organizator)

După cum vedeți, mai sunt două locuri libere gratuite oferite de berea Staropramen – Spiritul orașului Praga. Condițiile de inscriere sunt următoarele:

Staropramen îți oferă ocazia de a evada din rutina de zi cu zi și a încerca ceva nou, de neuitat: o experiență la schi alaturi de top bloggeri și top instructori.

Scrie pe blogul personal un text despre experiența ta cu sporturile de iarnă. Motivează de ce vrei să înveți să schiezi. Se punctează spiritul, creativitatea, originalitatea și limba română vie și nevătămată. Include următoarea frază în subsolul textului și anunță-mă (cu link) că ai scris, printr-un comentariu la acest articol.

Text înscris în concursul #schiem, prima tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinișului și Buonavista.

Voi anunța public cei doi norocoși pe data de 17 ianuarie.

La Păltiniș ne așteaptă condiții de top. Partenerii evenimentului au avut grijă ca toate detaliile să fie puse la punct, de la condițiile de ședere până la echipamentul de schi și accesul la toate facilitățile complexului Arena Platoș.

Bloggerii participanți vor relata zilnic pe Facebook, Twitter și bloguri ce se întâmplă acolo. Vodafone a avut grijă ca locația să aibă un hot-spot pe care să-l putem folosi, dar și de alte surprize despre care veți afla pe parcurs.

Întreaga delegație va călători cu Ford. Cei trei șoferi, Cristi Manafu, Răzvan Baciu și Adrian Ciubotaru, vă vor spune mai multe despre asta pe blogurile personale.

Așadar: Bloggeri, vă aștept textele pentru inscrieri! Cititori, vă aștept comentariile și impresiile. Ne citim în curând!

#schiem este prima tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinișului și Buonavista.