Putem număra pe degetele de la o mână oraşele din România care au ştiut să aibă grijă de istoria lor, de arhitectura clădirilor cu personalitate sau chiar de poveştile şi miturile acestora.

Dominaţia imperiului austro-ungar şi-a pus atât de frumos amprenta pe Sibiu, încât ai momente în care ţi se pare că Viena s-a mutat în Transilvania. Doar un weekend mi-a trebuit ca să aflu şi să văd lucruri care m-au uimit.

Ştiaţi că:

  • Orice bar, butic, magazin, farmacie, practic orice brand din zona medievală a oraşului, este nevoit să respecte planul arhitectural şi să-şi facă faţada în nuanţe de culori lemnatice.
  • Samuel von Brukenthal – guvernator al Transilvaniei din secolul XVIII – avea atât colecţia de artă cât şi averea în primele 5 ale întregului imperiu? Muzeul de istorie Brukenthal din Sibiu îţi dă ocazia să vezi de aproape multe dintre obiectele aparţinând baronului, dar şi impresionantul palat pe care l-a construit pentru ai servi ca locuinţă.
  • Primul spital din ţară, prima farmacie din ţară, primul teatru din ţară, prima fabrică de hârtie din ţară şi primul experiment cu rachete din lume au avut loc la Sibiu.
  • În 2007 a fost numit capitală culturală a Europei. Faceţi o simplă căutare pe google să vedeţi în ce grup select de oraşe a fost inclus Sibiul nostru.

P.S: Despre oamenii frumoşi cu care am vizitat Sibiul weekend-ul trecut, vă povestesc în zilele ce urmează.

#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri mai sunt Hotelul LevoslavPrintcenter şi Autonom. Mulțumim pentru sprijin restaurantului HermaniaAtrium Classic CafeVintage PubSupporter Sports Pub & GrillOldies PubCNM Astra și Muzeului Național Brukenthal.