Credeam c-o să fiu unul dintre acei oameni care n-o să înveţe să înoate niciodată. Mergeam cu echipa în tabere la mare şi eram singurul care nu se băga în apă, parte din cauza fricii, parte din ruşine. Timpul m-a inhibat şi mai tare, iar când am început facultatea de educaţie fizică și am aflat că una dintre disciplinele la care voi fi examinat va fi nataţia, n-am ştiut dacă să mă bucur sau să mă sperii.

 Am scris aici despre tot ce trebuie să faci ca să înveți să înoți. – https://tomanicolau.ro/inotul-cel-mai-simplu-lucru-greu/

Am început cursurile în iunie la bazinul Floreasca. Au durat două săptămâni în care m-am trezit în fiecare dimineaţă la 06:15. Apa era semi-rece, la care se adăuga şi senzaţia de frig pe care ţi-o dă somnolenţa, la care se adăuga şi frică mea faţă de cei patru metri ce separau suprafaţa apei de fundul bazinului.

Am avut norocul să-l am ca profesor pe Laurenţiu Ticală, un tip care nu ştia să înoate când a intrat în facultate. Acum este specializat în nataţie şi transformă ancore în peşti. M-a ajutat foarte mult, mi-a dat încredere şi m-a învăţat chestii, aşa cum profesorul care l-a inspirat pe el a făcut-o atunci când Laurenţiu era student.

Acum ştiu să înot, iar frica de apă/înec a dispărut. În primele zile după ce am absolvit mă lăudăm peste tot în mod excesiv şi sunt convins c-am fost exagerat, dar doar un non-înotător poate înţelege cât de mare este pasul psihologic pe care l-am făcut.

Sunt bloggeri pe care eu îi ajut să înveţe să înoate alături de Laurenţiu. M-am gândit la chestia asta imediat după cursurile mele, iar de lunea trecută Claudia mi-a pus la dispoziţie tot spa-ul Body Art în aşa fel încât lecţiile să decurgă în condiţii optime.

Locul arată impecabil, mi se pare un etalon în materie de gym şi spa, este o sală high-class deschisă non-stop pe care o recomand. Obiectiv pentru că mă învârt în zona sportului de foarte mult timp şi ştiu cum trebuie să arate un astfel de loc. Dacă vă interesează să faceţi sport, aflaţi că până la sfârşitul lunii există o reducere de 50% la abonamentul pe o lună.

Cristina, Ioana, Andra, Alina şi Elena se descurcă excelent, între ele şi Laurenţiu s-a produs o chimie imediată, iar la finalul cursurilor aştept să văd la ele acelaşi entuziasm pe care l-am avut eu acum aproape o lună.

Pe Hoinaru, Auraș, Piticu, Vali şi Ionuţ îi admir ca au acceptat să facă acest pas în mod public şi cât se poate de expus.

Ştiu că le e greu tuturor, dar sper că după o săptămână nimănui nu-i mai este frică de apă. Citiţi la ei şi făceţi-vă curaj să începeţi cursurile. Vă fac eu legătura cu Laurenţiu.